Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

 

Des de l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) us informem que el pròxim dissabte 9 d'abril de 2022 a les 12.00 h a la Cova-Hospital de Santa Llúcia de la Bisbal de Falset tindrà lloc la conferència "La cova-hospital de Santa Llúcia: els que serviren, sofriren i moriren en aquesta cova", a càrrec del Dr. Lluís Colomés.

Aquesta xerrada tindrà l'atractiu afegit que es durà a terme en el mateix escenari on durant la Guerra Civil s'hi van allotjar 110 llits per atendre en primera instància els soldats que combatien en la batalla de l'Ebre l'estiu/tardor del 1938. El Dr. Colomés, que es caracteritza per fer conferències molt didàctiques i entenedores, revisarà la història d'aquelles setmanes a partir dels testimonis escrits que se'n conserven, molts d'ells dels metges i infermeres brigadistes que van venir des d'Anglaterra per a salvar vides, principalment dels soldats republicans. Des de l'AAMP considerem que aquest indret mereix tot el nostre reconeixement per tot el que va suposar a favor de la vida i de la democràcia i és vital per preservar la memòria històrica en el territori. 
 
L'acte coincidirà en l'espai i el temps amb la visita de la Consellera de Justícia, l'Honorable Senyora Lourdes Ciuró, que inaugurarà una placa en honor als fets i a la gent que van patir aquells dies en aquest indret.