Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

L’esdeveniment s’emmarca en les activitats que des de fa dos anys l’AAMP organitza per a promocionar el conreu de l’avellana de muntanya i comptarà amb més de 200 participants.

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza aquest pròxim diumenge dia 6 de novembre una festa per a donar a conèixer el conreu de l’avellana de muntanya. Es tracta d’un acte que s’emmarca en les accions que s’han fet des de l’entitat per a promocionar i donar valor a aquest fruit i al seu conreu a les Muntanyes de Prades.

En aquesta ocasió, les tradicionals jornades de conferències es transformaran en una festa que comptarà amb tres activitats principals. La primera, entre les 8 h i les 9 h consistirà en un esmorzar on se serviran magdalenes amb avellana elaborades pel forn de Mont-ral i una coca amb avellana a l’estil de la Fatarella a càrrec del Forn Sistaré de Reus. Un cop acabi l’esmorzar, les més de 200 persones que s’han inscrit per a participar de l’esdeveniment, procediran a fer una caminada pels conreus de l’avellana de Muntanya presents als camins de Mont-ral, el Bosquet i l’Aixàviga, en un recorregut de dificultat tècnica moderada de 15 km i un de més senzill de 10 km. La celebració finalitzarà amb un dinar que es durà a terme a les 13 h i on l’avellana serà l’ingredient protagonista. D’aquesta manera, s’hi podran degustar productes com la llonganissa amb avellanes i xocolata de Cal Borrull o les postres amb avellana elaborades per les Monges Clarisses i la Confiteria Poy de Reus, entre altres. Aquest dinar és gratuït per les persones participants a la caminada, però està obert a qui es vulgui adreçar a la Festa de l’avellana i té un preu de 10 €.

La celebració de la Festa de l’avellana compta amb la col·laboració de l’Unió nuts, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Mont-ral.