Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

El dossier, que recull les intervencions de les persones expertes que van participar en aquestes jornades així com les diferents activitats que s’hi van desenvolupar, es presentarà el pròxim dilluns 14 de febrer a les 12:00 h a la Cambra de Comerç - Llotja de Reus

 

El passat mes de novembre de 2021, l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) va organitzar la segona edició de les Jornades de Promoció de l’Avellana de Muntanya. Com en la primera edició, l’objectiu de les Jornades era el de donar arguments que contribuïssin a valoritzar el producte. És així com els dies 4, 5, 6 i 7 de novembre el Casal Vilaplanenc va tornar a acollir persones expertes en els diferents àmbits de coneixement que tenen relació amb l’avellana de muntanya –la salut, el màrqueting, la sostenibilitat i el turisme–, que van dur a terme diferents conferències sobre els seus beneficis i oportunitats.

Com a novetat, enguany hi va haver una sèrie d’activitats que es van afegir a les ponències, com ara un tast d’avellana dirigit pel Panel de Tast de l’avellana i un showcooking protagonitzat amb molt d’èxit per Maria Teresa Llauradó, la instagramer @mussarafood_mtllaurado. Les jornades van finalitzar amb una excursió entre Capafonts i La Febró per veure diferents conreus d’avellana de muntanya, que es va dur a terme amb la col·laboració de la DOP Avellana de Reus. Tots els actes van comptar amb un notable seguiment i amb la satisfacció de les persones participants i el públic assistent. Adreçant-se a aquest darrer col·lectiu, el president de l’AAMP, Josep Moragas, en cloure les Jornades va afirmar que: “No sou públic, sou prescriptors d’aquest producte tan excels i ambaixadors d’aquest paisatge”.

Ara, l’AAMP ha recollit el coneixement generat en el marc d’aquestes II Jornades de Promoció de l’Avellana de Muntanya en un opuscle que es presentarà aquest dilluns 14 de febrer a les 12:00 h a la Cambra de Comerç - Llotja de Reus. En aquest dossier, que es pot consultar i descarregar a través de la web de l’associació, s’hi reuneixen les contribucions de noms tan rellevants com la d’Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; la Dra. Rosa Solà, Metgessa i Catedràtica del Dept. de Medicina i Cirurgia de la URV; el Dr. Miquel Àngel Bové, professor titular del Dept. d’Economia de la URV; Jaume Salvat, Director de l’Oficina tècnica de l’Avellana; i Eudald Salvat, membre del Panel de Tast de l’Avellana, i la instagramer Montse Llauradó ens exposen en què van consistir les activitats que van coordinar i comparteixen coneixements sobre el tast de l’avellana i receptes. Finalment, l’AAMP comparteix amb els qui desitgin fer-la la ruta pels conreus de l’avellana de muntanya en les darreres pàgines.

Durant l’acte del pròxim dia 14 es podran escoltar les intervencions de les diverses persones participants en les jornades. L’edició de l’opuscle compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, EURECAT, l’Ajuntament de Vilaplana, la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus i amb el patrocini del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.