Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

Les xerrades tindran lloc els pròxims dies 14, 15 i 16 de desembre a les 19.30 h al Casal Vilaplanenc

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per primera vegada un cicle de conferències per promocionar l’avellana de muntanya. Fins a cinc especialistes sobre la qüestió parlaran sobre les bondats organolèctiques i saludables d’aquest fruit conreat a les Muntanyes de Prades, de l’agronomia ideal per optimitzar el rendiment de l’arbre i la terra, i de la gestió dels terrenys disponibles en els paisatges i paratges del territori que abasta aquesta serralada.

D’aquesta manera, la primera conferència, que porta per títol “Les bondats de l’avellana de muntanya” i anirà a càrrec del Dr. Agustí Romero i la Dra. Mercè Rovira, investigadors de l’IRTA, tractarà les propietats diferencials d’aquest tipus d’avellana i es durà a terme el dia 14 de desembre. La seguirà la xerrada “L’agronomia de l’avellaner de muntanya”, a càrrec del tècnic de l’ADV de l’avellana, Roger Palau, i que es durà a terme el 15 de desembre, que repassarà quines són les millors condicions per al conreu de l’avellaner a les alçades de les Muntanyes de Prades. Una qüestió que avui a causa dels efectes del canvi climàtic fa que aquestes siguin més favorables que el conreu en el pla. I clouran el cicle Gessamí Sardà i Albert Espasa, responsable i pagès usuari del Banc de Terres amb la conferència “Els bancs de terres. Una solució per l'avellana de muntanya?” sobre les noves possibilitats que ofereix aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Baix Camp. Totes les conferències són a les 19.30 h al Casal Vilaplanenc. La jornada inaugural d’aquest cicle comptarà amb la presència d’Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona; Josep Pere Colat, President Sectorial de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries de Espanya; i Josep Bigorra, Alcalde de Vilaplana.

Les jornades neixen del convenciment que cal valoritzar el fruit i optimitzar el seu conreu i gestionar les explotacions de manera que, a més dels millors fruits, donin els millors resultats econòmics. L’assistència a les conferències és lliure i gratuïta i s’aplicaran les mesures COVID-19 contemplades en el tram corresponent: aforament limitat, registre d’assistents, ús obligatori de mascareta, distància social, etc.

L’AAMP, més coneguda per la seva intensa activitat en l’àmbit de l’excursionisme, també té com a objectiu la promoció dels productes agroalimentaris i l’activitat econòmica i cultural de les Muntanyes de Prades, que és on s’emmarca la celebració d’aquest cicle de conferències.

cartell1
cartell2
cartell3 (1)