Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

La prova forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència 2022 i es celebrarà aquest dissabte dia 26 de març

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per onzè any consecutiu l’Almogàver Muntanyes de Prades. La prova, ja tradicional del calendari català de caminades de resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), comptarà amb prop de 250 participants d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat.

Enguany l’Almogàver Muntanyes de Prades es durà a terme el pròxim dissabte 26 de març a partir de les 07.00 h i fins a les 22.00. Tant la sortida com l’arribada es faran des de Vilaplana, i els participants poden emprar un màxim de 15 hores per completar el recorregut, si bé els corredors en solen trigar entre 6 i 8 i els caminadors entre 10 i 13. En aquesta edició, el recorregut transita per les Muntanyes de Prades durant 55 km, passant pels rius i les valls dels rius Glorieta, Brugent i Siurana, però també pels alts de la Serra del Pou o de La Mussara. A més, el circuit integra el pas per llocs tan emblemàtics com Els Gorgs de La Febró o l'Ermita de l'Abellera. A data d’avui, l’Almogàver Muntanyes de Prades és una de les caminades més consolidades a Catalunya, molt ben valorada pel paisatge i pel recorregut, que és exigent, però agradable.

L’organització de l’Almogàver és possible gràcies a l’esforç de 50 persones voluntàries, membres i amics de l’AAMP i se suma al seu calendari d'activitats que, enguany, es completarà amb la XXIII Caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades i la II Caminada pels conreus de l'avellana de muntanya, a més de la celebració de les conferències sobre la Medicina i la guerra civil, a càrrec del Dr. Lluís Colomés, o l’actuació d’Anna Andreu a Mont-ral el dia 30 de juliol, entre d’altres.

Fitxa tècnica:
XI Almogàver Muntanyes de Prades. Caminada del Circuit Català de Caminades de Resistència dins el calendari de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya).
Data: dissabte, 26 de març de 2022
Hora de sortida: 07.00h.
Hora d’arribada: abans de les 22h. Tots els participants poden emprar màxim 15 hores per completar el recorregut, si bé els corredors ho fan entre 6-8 hores i els caminadors entre 10-13.
Lloc: sortida i arribada a Vilaplana. Casal Vilaplanenc.
Recorregut: 55.5 km
Desnivell: 4120 m. (+/-)
Itinerari: Vilaplana - l'Albiol - Mont-ral - Farena - Capafonts - Prades - La Febró - La Mussara - Vilaplana. Més detall i el track a la web www.aamp.cat

 

xi-almogaver