Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

El diumenge8 de maig diversos voluntaris de l'AAMP hem participat en la neteja de boscos i terrenys de Vilanova de Prades afectats per plantacions de marihuana.

_

A Vilanova de Prades, els 60 voluntaris que han participat avui diumenge en la jornada per netejar els residus deixats en plantacions de marihuana es van trobar amb la sorpresa que, si bé anaven a netejar-ne tres, se’n van trobar cinc. I és que a la zona del barranc dels Segalassos n’hi havia tres –les altres dues estaven a prop de la bassa municipal–.

Fins i tot, els responsables de la droga havien fet al llarg del torrent petits embassaments amb troncs, pals, terra, pedra i plàstics per abastir d’aigua les plantes, comenta l’alcalde, Artur Miró, «i tot això ho hem desfet».

Han recollit tot un contenidor ple de deixalles, principalment mànegues del rec, molts plàstics del menjar, bombones de butà i al menys tres bidons de 200 litres. Miró creu que les despeses que ocasiona el desmantellament d’aquestes plantacions les haurien de pagar els detinguts en el moment de ser condemnats.

Després de la feina, els participants van dinar carn a la brasa -llonganissa i cansalada-, patata i carxofa al caliu i amanida verda. Tot regat amb vi, cervera, aigua, etc.

https://www.diaridetarragona.com/camp/Retiren-la-brossa-de-cinc-plantacions-de-marihuana-a-Vilanova-de-Prades-20220508-0027.html

Podeu consultar la galeria de fotografies a sota: