Des de l'any 1996

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) va néixer l’any 1996 per l’impuls d’un grup de persones que creien necessari organitzar-se per du a terme activitats culturals que dinamitzessin l’activitat als pobles del Massís de les Muntanyes de Prades.

Ja hem fet 25 anys i amb aquesta sòlida trajectòria i història social hem realitzat diferents conferències, algunes exposicions i jornades de promoció dels productes més arrelats a les muntanyes de Prades.

Ben aviat aquest grup de gent va desenvolupar l’activitat excursionista com a font de coneixement i cultura. I ben aviat van fer bona la dita ancestral de “la ment sana i el cos sa”. I així s’han organitzat 11 Caminades de Resistència dites Almogàver, 22 Caminades pel Massís de les Muntanyes de Prades, la 1a Caminada pels conreus de l’avellana de muntanya i altres caminades que queden ja a la memòria: “Racons i raconets de les Muntanyes de Prades”, “Quatre estacions”, “Les Montralines”, etc.

Aquesta activitat excursionista, que és esportiva, és per nosaltres fonts de riquesa cultural perquè mitjançant aquesta activitat hem posat al mapa masos, fonts, coves... que constitueixen un patrimoni riquíssim de les nostre muntanyes. I també hem identificat ocells i els seus cants, flors i plantes i arbres monumentals. Hem recuperat i senyalitzat camins. Tot sempre dins el respecte escrupolós de la natura i de l’harmonia que ha de presidir la convivència de l’home i la natura.

Avui la AAMP és una entitat amb més de 120 socis, dels quals 41 estan federats, que organitza 3 grans caminades anuals, diverses conferències, un concert d’estiu, les Jornades de l’avellana de muntanya i diferents activitats socials. I tenim molts projectes nous per desenvolupar properament. Us convidem a seguir-nos en aquesta mateixa web, a Twitter, a Instagram o a Facebook.

I si voleu participar de tot plegat, feu-vos socis!

 

tríptic-final_page-0001
tríptic-final_page-0002
Prades
Molí de Castellà
La Mola d'Estats
Teix a Mont-ral

Organigrama

President: Josep Moragas Pagès

Vicepresidenta: Maria Casanova

Secretaria: Maria Enriqueta Fernandez

Tresorer: Francesc Casanovas

Vocals: Xavi Pagès, Artur Miró, Jaime Vega, Iban Obré, Mari Espinar, Sussana Valls i Carmen Fonz.

sem09
sem05
sem02
sem04

Secció d'Esports de Muntanya de l'AAMP

Tot i que l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades van néixer i es van constituir com a entitat cultural per potenciar el coneixement del ric i divers entorn de les muntanyes de Prades, ben aviat alguns dels seus membres van trobar en l'excursionisme un mitjà molt adient pel coneixement i l'estima d'aquest entorn que alhora conformen la diversitat cultural de les serralades, els pobles i les persones.

Per tot plegat es va decidir fomentar aquest instrument cultural i es va crear la secció excursionista de l'entitat amb la finalitat d'organitzar sortides i caminades sense esperit competitiu i amb l'ambició de donar a conèixer camins, senders, graus, gorgs, fonts, arbres monumentals, colors i sons del paisatge ric que ens envolta. D'aquí van sorgir les caminades pel massís de les muntanyes de Prades de les que el 2019 es va celebrar la XXa edició. Paral·lelament es van constituir grups que sortien per la passió per l'excursionisme sense que l'activitat fos organitzada pròpiament per l'associació i finalment organitzar alguna competició emparada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. En aquest cas parlem de l'Almogàver que enguany celebrarem la Xa edició.
Amb el temps aquesta secció ha esdevingut el pal de paller de l'associació i entorn de l'excursionisme s'han organitzat grups per afrontar fites dins del senderisme català: l'ascensió a la Pica d'Estats, a la Maleïda (Aneto), el Pedraforca, a Sant Jeroni, etc.
La secció continua amb la seva màxima vitalitat participant del moviment excursionista a Catalunya i potenciant l'excursionisme, com el primer dia, com a eina de coneixement de la cultura del nostre entorn.

Senyalització i conservació de camins

Dins la nostra responsabilitat envers el món senderista tenim cura del manteniment i la senyalització dels camins marcats com PR-C-20 en el seu pas per Mont-ral, Farena i fins Els Cogullons. Afortunadament, degut a diversos esdeveniments celebrats pel nostre Massís, a l'esforç de les nostres administracions locals i comarcals i a diferents clubs excursionistes, les senyalitzacions són nombroses i estan ben fetes per orientar les activitats senderistes.
Pals, fites, senyals pintades..., fan entenedors tots els recorreguts, arbres, masos, molins, fonts..., que ens trobem al nostre pas.