Secció d'Esports de Muntanya de l'AAMP

Tot i que l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades van néixer i es van constituir com a entitat cultural per potenciar el coneixement del ric i divers entorn de les muntanyes de Prades, ben aviat alguns dels seus membres van trobar en l'excursionisme un mitjà molt adient pel coneixement i l'estima d'aquest entorn que alhora conformen la diversitat cultural de les serralades, els pobles i les persones.

Per tot plegat es va decidir fomentar aquest instrument cultural i es va crear la secció excursionista de l'entitat amb la finalitat d'organitzar sortides i caminades sense esperit competitiu i amb l'ambició de donar a conèixer camins, senders, graus, gorgs, fonts, arbres monumentals, colors i sons del paisatge ric que ens envolta. D'aquí van sorgir les caminades pel massís de les muntanyes de Prades de les que el 2019 es va celebrar la XXa edició. Paral·lelament es van constituir grups que sortien per la passió per l'excursionisme sense que l'activitat fos organitzada pròpiament per l'associació i finalment organitzar alguna competició emparada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. En aquest cas parlem de l'Almogàver que enguany celebrarem la Xa edició.
Amb el temps aquesta secció ha esdevingut el pal de paller de l'associació i entorn de l'excursionisme s'han organitzat grups per afrontar fites dins del senderisme català: l'ascensió a la Pica d'Estats, a la Maleïda (Aneto), el Pedraforca, a Sant Jeroni, etc.
La secció continua amb la seva màxima vitalitat participant del moviment excursionista a Catalunya i potenciant l'excursionisme, com el primer dia, com a eina de coneixement de la cultura del nostre entorn.
sem09
sem05
sem02
sem04

Senyalització i conservació de camins

Dins la nostra responsabilitat envers el món senderista tenim cura del manteniment i la senyalització dels camins marcats com PR-C-20 en el seu pas per Mont-ral, Farena i fins Els Cogullons. Afortunadament, degut a diversos esdeveniments celebrats pel nostre Massís, a l'esforç de les nostres administracions locals i comarcals i a diferents clubs excursionistes, les senyalitzacions són nombroses i estan ben fetes per orientar les activitats senderistes.
Pals, fites, senyals pintades..., fan entenedors tots els recorreguts, arbres, masos, molins, fonts..., que ens trobem al nostre pas.

Organigrama

Organigrama_SEM