Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

La prova forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència 2023 i se celebrarà el dia 1 d’abril

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per dotzè any consecutiu l’Almogàver Muntanyes de Prades. La prova, que no és competitiva, recorre una distància de 55,5 km i 4120 m de desnivell acumulat i es troba dins del Circuit Català de Caminades de Resistència 2023, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Es tracta de tot un repte per als qui hi participen, ja que s’enfronten a un recorregut exigent i tècnic que emula l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers, i que cal completar en un temps inferior a les 15 hores.

Enguany l’Almogàver Muntanyes de Prades es durà a terme el dissabte 1 d’abril a partir de les 07.00 h i fins a les 22.00 h i els participants podran acreditar-se a partir de les 06.15 h. Tant la sortida com l’arribada es faran des de Vilaplana, en un trajecte que s’enfila des del primer moment cap al Massís de les Muntanyes de Prades amb l’objectiu que les persones que el facin, puguin tenir una idea global de la diversitat del seu paisatge i de la morfologia dels seus camins i dels seus pobles. La caminada transcorre per les valls dels rius Glorieta, Brugent i Siurana, sempre passant per paratges singulars com el Grau de l’Estelada i la Serra del Pou, les Fonts del Glorieta, Farena, l’ermita de l’Abellera, els Gorgs de La Febró, els Plans i el poble de La Mussara o la popular baixada de Les Tosques. Al llarg de la caminada se situen set controls de pas que alhora serveixen per avituallar els participants amb productes com les magdalenes del forn de Mont-ral, caldo i mandonguilles, pa amb crema d’avellana, pa amb tomaca i pernil dolç, o llonganissa i cansalada. Tots els productes són de proximitat i, en cas que n’hi hagi, són DOP. o IGP.

En les darreres edicions, l’Almogàver Muntanyes de Prades ha tingut una bona acollida per part de les persones que hi participen, que valoren com a punts forts la bellesa dels paratges de la zona, la qualitat tècnica del recorregut i l’atenció per part de l’organització. S’espera que aquesta dotzena edició se superin les 200 inscripcions. L’organització de l’Almogàver 2023 compta la col·laboració dels Ajuntaments de Vilaplana, Albiol, Mont-ral, Prades, La Febró i Capafonts i amb el suport de la FEEC, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, Assegurances German i diverses entitats del territori. Les inscripcions a l’Almogàver 2023 es poden fer a través de la web de l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (www.aamp.cat) o bé a través de la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (www.FEEC.cat) i tenen un preu de 33 € (Federats) i 40 € (No Federats) fins al 29 de març a les 23:59 h.

Aquest esdeveniment, juntament amb d’altres organitzats per l’AAMP i entitats veïnes, ha situat les Muntanyes de Prades en el mapa dels excursionistes catalans, donant forma a una realitat que aviat es coneixerà com a Parc Natural de les Muntanyes de Prades, un dels parcs naturals més grans, més diversos, amb major nombre de poblacions i pobladors de tot Catalunya. Ja sigui per l’excursionisme, barranquisme, escalada, ja sigui per gaudir dels cels nocturns nets i estrellats o del paisatge de tardor o el so dels rius, les Muntanyes de Prades són una destinació turística de primer ordre. En aquest sentit, des de l’AAMP hi ha el compromís de seguir treballant per a la promoció d’aquest espai natural així com en l’organització d’esdeveniments culturals i gastronòmics que posin en valor el producte local.

Inscripció directe aquí: https://inscripcio.feec.cat/inscripcion/xii-almogaver-muntanyes-de-prades/inscripcion_federado_licPlay/?lang=ca