Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

La xerrada, a càrrec de Lluís Colomés i Manel Martínez, es durà a terme el dissabte 16 d'octubre a les 19.30 h al Cinema Foment de Vimbodí i Poblet i servirà d’homenatge al maqui local Emiliano Fernández

Durant el confinament comarcal del passat mes de març, el Dr. Lluís Colomés va dur a terme la conferència “Els maquis a les Muntanyes de Prades” i va deixar petita la sala del Casal Vilaplanenc, que va veure com 95 assistents ocupaven l’aforament màxim permès fins aleshores. El boca/orella d'aquella xerrada va fer que molta gent que no va poder-hi assistir expressés el desig d'haver-ho fet i sol·licités repetir la conferència. En tant que durant el confinament comarcal les persones que no hi van poder ser presents van ser majoritàriament les residents a la Conca de Barberà i a l'Alt Camp, l’Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) ha programat la xerrada a la localitat de Vimbodí i Poblet.

És així com el proper dissabte 16 d'octubre a les 19.30 h el Cinema Foment de Vimbodí i Poblet acollirà la conferència que, sota el mateix títol, pronunciaran Lluís Colomés i Manel Martínez. En aquesta ocasió, es destacarà durant la xerrada als maquis d'aquesta zona. A més, l’acte servirà d'homenatge al maqui del municipi, Emiliano Fernández, una aportació que anirà a càrrec de Manel Martínez, expert sobre aquesta història local. Es tracta d’un tema apassionant explicat per uns conferenciants que treballen amb rigor i apropen aquestes històries de manera molt entenedora i amena; sense donar lloc a mites, sinó posant l’accent en les passes, la vida, el principi i el final d’aquestes persones.