Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

La cantant mallorquina i el col·lectiu format per la ballarina Magda Borrull i la rapsoda Antònia Farré actuaran el dissabte 29 de juliol a les 19 h a la celebració de l’entitat a Mont-ral, en un vespre que clourà amb la sessió musical de DJ Lupe

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per tercer any consecutiu la seva festa d’estiu. Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de juliol a les 19 h a la Plaça 1 d’octubre de Mont-ral. La festa vol ser el punt de trobada per a socis i sòcies de l’entitat, però també una ocasió per a donar-se a conèixer a tothom qui decideix apropar-se a l’acte. L’entrada és lliure i gratuïta amb taquilla inversa.

El cartell d’aquesta edició està protagonitzat per la cantant Maria Jaume, que presentarà amb la seva banda el disc “Voltes i voltes” (2022). Precisament, aquesta setmana s’ha donat a conèixer que la cançó “"Ni Picassos ni Dalís”, publicada en aquest disc, és finalista al Premi Cerverí 2023 a la millor lletra en català. L’actuació de Maria Jaume dona continuïtat a l’aposta per programar cantautores de l’escena cultural en llengua catalana en edicions anteriors, com Fito Luri, Meritxell Gené o Anna Andreu.

La precediran la rapsoda Antònia Farré i la ballarina i coreògrafa Magda Borrull que han creat per a l’ocasió l’espectacle “Com una dolça teranyina blanca”, en homenatge a Xavier Amorós. A través de la paraula, la música i la dansa, posaran moviment als textos de l’escriptor i poeta reusenc en aquesta performance que s’estrenarà a Mont-ral. En l’edició del 2022, les dues intèrprets van ser també les creadores de l’espectacle “Or i cirera i taronja” en homenatge a Gabriel Ferrater.

L’espectacle clourà amb una sessió musical a càrrec de DJ Lupe. A més, com a novetat, enguany hi haurà la possibilitat de sopar durant la festa. El sopar anirà a càrrec de la botiga del Portal 19 de Barberà de la Conca, que farà platets i tapes amb productes de proximitat.

El cartell d’aquesta edició torna a córrer a càrrec de l’estudi de disseny diatrenta, integrat per Laura Magrinyà i Benjamí Heras, que s’han inspirat en el vessant excursionista de l’associació i han vinculat el mapa topogràfic amb la cultura.

La celebració de la festa d’estiu de l’AAMP compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Mont-ral, Assegurances German i La Conca 5.1.

L'associació, que practica l’excursionisme de caire cultural al territori, té cura de programar xerrades, presentacions de llibres, homenatges i concerts en els diferents pobles que integren les muntanyes de Prades.