Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

El sol tapat per la pols del Sàhara, una calor primaveral avançada i 300 participants en el que ha estat la 13a edició de l’Almogàver organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMMP).

La prova s’ha convertit en la cinquena aturada del Circuit Català de Caminades de Resistència i com és habitual ha estat la primera a la zona meridional del país.

Des de l’AAMMP s’ha volgut donar a conèixer les raconades més desconegudes i espectaculars de les Muntanyes de Prades, dins de les limitacions de distàncies i desnivells que implica el Circuït Català de Caminades de Resistència. Així­, els participants han passat també per bona part dels nuclis habitats de l’interior de les Muntanyes de Prades i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana), dibuixant un recorregut de descoberta integral d’aquest territori. Un recorregut, al mateix temps exigent i tècnic, que ha fet gaudir als participants amants de la muntanya.

Els participants han recorregut els 56,85 km senyalitzats i 4.638m de desnivell acumulat sota una calor important a les hores centrals que va afectar en el nou recorregut que estrenava la prova.

A l’arribada a Vilaplana el President de la FEEC en Jordi Merino acompanyat pel Vicepresident primer en Josep Casanovas conjuntament amb el President i la Secretaria de l’AAMMP en Josep Moragas i l’Enriqueta Fernàndez respectivament, van donar la benvinguda als primers participants i posteriorment es van desplaçar al control que estava situat a Mont-ral per donar ànims als participants en els últims quilometres de la caminada.

La pròxima aturada del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència serà a el Pont de Suert (Alta Ribagorça) a la 14a Caminada de Carenes organitzada des del CEAR.

_______

Notícia extreta de la FEEC:

https://www.feec.cat/actualitat/noticies/una-almogaver-practicament-estiuenca-porta-a-300-participants-a-les-muntanyes-de-prades/