Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades

El dissabte 6 d'abril era el dia: 298 inscrits d'arreu de Catalunya (50% de fora de la demarcació de Tarragona) van participar en la XIII Almogàver - Muntanyes de Prades, prova puntuable pel Circuit Català de Caminades de Resistència organitzat per la Federació FEEC. La sortida i arribada des de Vilaplana va passar per La Mussara, La Febró, Prades, Capafonts, Farena, Mont-ral i L'Albiol. 57 quilòmetres amb més de 4400 metres de desnivell acumulat +/-. Una prova dura, segons la majoria de participants, però preciosa per l'itinerari per rius i boscos i pobles de les nostres muntanyes. Enguany, amb una part final, en descens, més dura degut al desviament que es va fer motivat pel respecte al període de nidificació de l'àguila cuabarrada. Un total de 255 participants van completar el recorregut dins el temps màxim establert de 15 hores i 15'.

Tothom va destacar l'alt nivell dels avituallaments amb productes bons i locals, majorment de proximitat. Fou molt valorat pels participants. També el records que es van endur: una cinta pel cap, un buf i, especialment, un llibre escrit i editat especialment per l'ocasió.

Vam rebre la visita del President de la FEEC, Jordi Merino, i del Vicepresident, Josep Casanovas. Ambdós coincidiren que la visita a la nostra prova era el millor esdeveniment per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física que es commemorava ahir.

L'esdeveniment excursionista, un dels més importants del calendari celebrat a les Muntanyes de Prades, fou possible gràcies a la mobilització de poc més de 60 voluntaris que s'implicaren en l'organització, des dels dies previs fins l'endemà, que cal recollir, endreçar i elaborar la informació pels participants.

Tot plegat ens està convertint en una caminada referent al Sud de Catalunya i com una de les entitats excursionistes referent de l'entorn amb capacitat organitzativa per assolir una organització d'aquesta magnitud. Tot n'estem molt satisfets!

LLISTAT DE PARTICIPANTS QUE HAN COMPLETAT LA XIII ALMOGÀVER

GALERIA DE FOTOGRAFIES DEL XAVIER CAPDEVILA

 

Us deixem a continuació una selecció de fotografies de la XIII Almogàver